Vind je weg!

Wij helpen je graag verder.

Vragen Algemeen

Wij werken uitsluitend samen met autobedrijven. Samen bieden wij producten aan voor de klant van het Dealerbedrijf.

U kunt bij ons als particulier uw auto financieren en verzekeren via onze geautomatiseerde modules.

Wij streven bij DealerLoket naar een volledige digitale manier van werken, dit vanwege milieuvriendelijkheid en efficiëntie. Fysieke post is echter wel een mogelijkheid. U betaald hiervoor eenmalig €10,-.

Nee, dit is onze gebruikelijke manier van werken. U kunt daarentegen ook volledig zelfstandig via deze website een aanvraag doen voor een financiering of verzekering.

Onze kantoren zijn de autobedrijven verspreid door heel Nederland waarmee wij samenwerken. We hebben zelf ook een backoffice kantoor, maar deze wordt niet ingezet voor klantenontvangst.

 Nee, Dealerloket zal nooit vragen om uw pincode of wachtwoord. Deel deze daarom nooit!

U kunt zowel een personenauto als een bestelwagen bij ons verzekeren. Er zijn wel beperkingen met betrekking tot het gebruik van de auto. Wij kunnen geen auto’s verzekeren die worden gebruikt voor goederen- of personenvervoer. Daarnaast accepteren wij geen verhuur-, les- en leaseauto’s. Voor campers hebben wij een aparte verzekering. Zie elders op onze website. 

Veelgestelde vragen Verzekeren

Stap 1: U vraagt de aanvraag aan via onze aanvraagstraat.

Stap 2: U wordt direct in onze module getoetst in onze verschillende systemen. U krijgt binnen enkele seconden resultaat:

  • Resultaat 1 = Directe acceptatie: Heeft u alle vragen naar waarheid beantwoord en zijn er geen bijzonderheden, dan wordt uw aanvraag direct geaccepteerd. U ontvang direct in uw mail uw polis en groene kaart. U bent direct verzekerd en kunt direct de weg op.
  • Resultaat 2 = Voorlopige dekking: Uw aanvraag is niet direct geaccepteerd, echter krijgt u van ons wel voorlopige dekking. Eén van onze medewerkers beoordeeld de aanvraag handmatig. U wordt binnen 3 dagen op de hoogte gebracht van het resultaat. Tot die tijd bent u verzekerd en kunt u de weg op. Let wel op: zodra er binnen deze drie dagen schade ontstaat, is dekking afhankelijk van acceptatie. Wordt uw aanvraag alsnog afgewezen dan heeft u ook geen dekking voor de opgelopen schade.
  • Resultaat 3 = Geen dekking: Uw aanvraag is door ons systeem niet geaccepteerd en krijgt geen voorlopige dekking. Wij zullen u op basis van dit resultaat aanvullende vragen stellen. Hierna zal bepaald worden of u wel of niet geaccepteerd zal worden.

Nee, omdat ons product via internet aangevraagd wordt heeft u een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Na deze 14 dagen bent u gebonden aan onze verzekering voor een jaar vanaf ingangsdatum.

In principe kan iedereen van 18 jaar of ouder en in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs een verzekering bij DealerLoket afsluiten.

De verzekeringspremie is onder andere afhankelijk van de woonplaats, de leeftijd en de schadevrije jaren van de verzekeringsnemer. Daarnaast spelen de gewenste dekking, type auto en het aantal te rijden kilometers een rol bij de premieberekening.

Nee, Carmeleon Verzekeringen accepteert niet alle verzekeringsaanvragen. Aanvragers met een negatief schadeverleden (min of malus), rij-ontzegging of andere registraties worden niet geaccepteerd. De definitieve acceptatie is in handen van de afdeling Accepatie & Beheer van DealerLoket. 

U kunt zowel een personenauto als een bestelwagen bij ons verzekeren. Er zijn wel beperkingen met betrekking tot het gebruik van de auto. Wij kunnen geen auto’s verzekeren die worden gebruikt voor goederen- of personenvervoer. Daarnaast accepteren wij geen verhuur-, les- en leaseauto’s. Voor campers hebben wij een aparte verzekering. Zie elders op onze website. 

De DealerLoket autoverzekering kan ook door zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven (maximaal 5 auto’s) worden afgesloten. Op voorwaarde dat de auto wordt bestuurd door een vaste berijder en op basis van het aantal schadevrije jaren dat deze berijder heeft opgebouwd. Voor grotere wagenparken kunt u contact met ons opnemen voor een maatwerkoplossing.  

Dit betekent dat u in geval van total loss of diefstal bij uw autobedrijf (mits vermeld op de polis) een andere auto met dezelfde aanschafwaarde kunt uitzoeken. Op alle auto’s tot 100.000 bieden wij maximaal 60 maanden aanschafwaardegarantie. Voor auto’s boven 100.000 geldt een aanschafwaardegarantie van 36 maanden. De aanschafwaarde geldt tot de auto 8 jaar oud is. Op uw polisblad staat vermeld of en tot wanneer in uw geval de aanschafwaardegarantie van toepassing is. De aanschafwaardegarantie vervalt op het moment dat u meer dan 120.000 km, gerekend vanaf ingangsdatum verzekering, met de auto hebt gereden. 

Ja, onze alarmeisen zijn echter afhankelijk van uw voertuig, hieronder ziet u de verdeling:

  • Auto’s met een cataloguswaarde tot €60.000,- incl. BTW:

Deze auto’s hoeven enkel uitgerust te zijn met een startonderbreker.

  • Auto’s met een cataloguswaarde tussen de €60.000,- en €80.000,- incl. BTW:

0-4 jaar oud: startonderbreker in combinatie met een SCM TV01 terugvindsysteem.

ouder dan 4 jaar: enkel startonderbreker

  • Auto’s met een cataloguswaarde tussen de €80.000,- en €125.000,- incl. BTW:

0-4 jaar oud: startonderbreker in combinatie met een SCM voertuigvolgsysteem.

5-10 jaar oud: startonderbreker in combinatie met een SCM TV01 terugvindsysteem.

ouder dan 10 jaar: enkel startonderbreker

  • Auto’s met een cataloguswaarde boven de €125.000 incl. BTW:

0-4 jaar oud: startonderbreker in combinatie met een SCM Voertuigvolgsysteem+SCM TVO1 Terugvindsysteem.

5-10 jaar oud: startonderbreker in combinatie met een SCM voertuigvolgsysteem.

11-14 jaar oud:  startonderbreker in combinatie met een SCM TV01 terugvindsysteem.

ouder dan 14 jaar: enkel startonderbreker

U heeft voor het installeren van het alarm 10 werkdagen de tijd.

Indien u uw auto laat repareren bij het autobedrijf of schadebedrijf dat op de polis is vermeld dan is er geen eigen risico van toepassing. Als u uw auto elders laat repareren is een eigen risico van 500,00 of 1.000,00 van toepassing.

Uw huidige verzekeraar of assurantietussenpersoon kan u vertellen hoeveel schadevrije jaren u heeft. Bij de beëindiging van uw huidige verzekering vermeldt de verzekeraar het aantal schadevrije jaren in Roydata. Dit is een centrale database waarin alle schadevrije jaren worden vastgelegd. Wij nemen de schadevrije jaren over uit Roydata. 

Ja, de 2e auto van u of van uw partner (geldt niet voor de kinderen) krijgt dezelfde korting als de 1e auto. De 1e auto hoeft niet gelijk met de 2e auto worden aangemeld. 

Wanneer u een auto van de zaak of lease rijdt bouwt u geen schadevrije jaren op. Wel kunnen wij u middels een lease verklaring de korting toekennen waar u recht op heeft.

Nee, u kunt deze autoverzekering op elk gewenst moment afsluiten. Tegenwoordig is de looptijd van autoverzekeringen beperkt tot 12 maanden. Na 12 maanden kunt u per dag opzeggen met een opzegtermijn van een maand.

Veelgestelde vragen Financieren

Stap 1: U vraagt de aanvraag aan via onze aanvraagstraat.

Stap 2: Binnen een werkdag brengen wij u op de hoogte van het resultaat van uw aanvraag. In deze mail vragen wij u om een aantal documenten.

Stap 3: U levert uw documenten aan. Bij goedkeuring van de documenten ontvangt u binnen een werkdag uw financieringscontract.

Stap 4: U tekent samen met het autobedrijf het contract. Het autobedrijf stelt de auto te naam met de, door de financieringsmaatschappij aangeleverde, OTT-code. Samen met het tenaamstellingsverslag wordt het volledig ondertekende contract retour gestuurd.

Stap 5: Wanneer goedgekeurd, wordt het contract binnen twee uur uitbetaald.

Nee, een financiering is pas definitief op het moment dat de contracten volledig ondertekend zijn geretourneerd naar de financieringsmaatschappij. Tot die tijd is uw aanvraag geheel vrijblijvend. 

De afwikkeling van een financiering is mede afhankelijk van de door u en het autobedrijf aan te leveren documenten. Zodra dit allemaal vlekkeloos verloopt kan een financiering binnen twee werkdagen worden afgewikkeld. 

Als tussenpersoon werken wij met meerdere financieringsmaatschappijen. Onze partners zijn Alpha Credit en Hiltermann Lease. Dit zijn beide gerenommeerde financieringsmaatschappijen uit de top 10 van grootste financieringsmaatschappijen in de Nederlandse autobranche. 

Onze voorkeurspartner voor financieren is Alpha Credit, een dochterbedrijf van ABN-AMRO. Zij verstrekken leningen op een verantwoorde en transparante wijze. Al onze particuliere klanten en veel ondernemers brengen wij onder bij Alpha Credit.

Een algemene misvatting is dat vervroegd aflossen per definitie goedkoper is. Dit is echter niet altijd het geval.

Wanneer u een overeenkomst aangaat voor een bepaald rentebedrag, zullen veel financieringsmaatschappijen u houden aan dit rentebedrag. Openstaande kredieten zijn voor hen namelijk meer rendabel dan afgeloste kredieten. Daarom rekenen sommige financieringsmaatschappijen zelfs een boete voor vervroegd af lossen.

Hoe werkt het bij DealerLoket?

Bij DealerLoket kunt u altijd boetevrij aflossen. Onze vaste partner voor financieren is Alpha Credit. Loopt u contract via hen dan krijgt u bij vervroegd aflossen 20% korting op uw openstaand rentebedrag. Voorwaarde is wel dat uw betalingsmoraal gedurende het contract goed is geweest. 

Het cliché is algemeen bekend: Geld lenen kost geld. Maar hoe kost het u zo min mogelijk?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een langere looptijd zorgt voor een hoger rentebedrag. Past een kortere looptijd binnen uw budget? Dan is dat altijd een goede manier om geld te besparen. 

Ten tweede is een slottermijn veelvoorkomend in de wereld van auto financieringen. Een slottermijn zorgt ervoor dat u minder hoeft af te lossen gedurende uw looptijd, maar zorgt voor een hogere restschuld aan het eind van de financiering. Deze slottermijn kan dus heel handig zijn om uw maandbedrag te drukken. Echter zorgt de slottermijn voor een hoger rentebedrag. Omdat u minder aflost blijft u namelijk gedurende de hele looptijd rente betalen over de openstaande slottermijn.

Kortom, wilt u zo goedkoop mogelijk financieren? Probeer dan een lange looptijd en een slottermijn te vermijden. 

Omdat er in Nederland een verzekeringsplicht geldt voor autobezitters, ben je verplicht een verzekering af te sluiten. Hoe je jezelf verzekert, laten we echter aan jou over. Het is wel ten zeerste aan te raden om bij je verzekering een volledig casco-verzekering (All Risk) af te sluiten. Zo voorkom je namelijk een restschuld bij diefstal of totaal verlies van je auto. 

Unieke aanschafwaarde garantie:

Onze DealerLoket verzekering biedt u een unieke aanschafwaarde garantie*. Wij bieden 5 jaar aanschafwaarde garantie voor auto’s tot 3 jaar oud. Voor oudere auto’s loopt deze aanschafwaarde garantie terug. Heeft u bijvoorbeeld een auto van 5 jaar oud, dan profiteert u nog steeds van 3 jaar aanschafwaarde garantie.

*Aanschafwaarde garantie houdt in dat u bij totaal verlies of diefstal van uw voertuig het volledige aanschafbedrag vergoed krijgt. Hiermee voorkomt u dat u door pech een restschuld oploopt op uw financiering.

Het betalen van jouw auto in maandbedragen is het gemak van financieren. Let er wel op dat je geld leent, je betaalt daarom uiteindelijk meer dan wanneer je de auto aanschaft met eigen geld. Tevens kan er bij financiële tegenslag een schuld ontstaan. 

Wanneer u ondernemer bent raden wij u aan om uw aanvraag te plaatsen via onze Financial Lease module. U kunt aan de hand van een automatische BKR en KVK toetst uw aanvraag direct in onze module beoordelen. 

Ik wil de auto niet zakelijk rijden, zit ik dan nog steeds goed?

Ja zeker, of u de auto zakelijk gaat rijden of niet staat los van de financiering. Dit is een keuze die u achteraf zelf maakt. U kunt het vergelijken met wanneer u een auto koopt uit eigen middelen, de keuze om de auto zakelijk in te zetten en deze op de balans terug te komen is geheel afhankelijk van uw wens in gebruik.

U hoeft pas bijtelling te betalen over uw auto op het moment dat u de auto opvoert op de balans van uw onderneming en vervolgens meer dan 500 privékilometers rijdt per jaar. Kiest u ervoor om de auto geheel privé te rijden of geheel zakelijk te rijden, dan hoeft u geen bijtelling te betalen.

Wat is het verschil tussen mijn auto zakelijk rijden of privé rijden?

Op het moment dat u uw auto volledig zakelijk gaat rijden kunt u in veel gevallen uw BTW terugvorderen. Ook komt u vaak voor veel andere fiscale voordelen in aanmerking zoals; ondernemersaftrek en renteaftrek. 

Op het moment dat u de auto privé gaat inzetten vervallen bovengenoemde voordelen. Voor zakelijke kilometers kunt u nog 19 cent per kilometer vergoed krijgen, andere fiscale voordelen vervallen.

Uw financieringsmogelijkheid verschilt afhankelijk van uw situatie. U kunt uw financieringsmogelijkheid berekenen in onze module.

Bent u een particulier?

Dan kunt u hier uw mogelijkheden berekenen. Voor particuliere financieringen geldt een minimaal financieringsbedrag van €2.250,-

Bent u zelfstandig ondernemer?

Dan kunt u hier uw mogelijkheden berekenen. Voor zelfstandige geldt een minimaal financieringsbedrag van €5.000,-

Sluit Menu